<p> </p> ve <br> BR etiketinin sonlandırıcısı (</br>) yoktur, yani bir yorum aralığından söz edilemez. BR etiketi bulunduğumuz satırdan bir satır aşağı geçmek için kullanılır. Kod: Burada bir metin var Bir alt satıra geçtiğimi sanıyorum! Yukarıdaki metin ekran yan yana basılacaktır. Her ne kadar kodu yazarken satır atlayarak yazmış olsak bile browser bu kodu yorumlarken arada <br> etiketi olmadığı için bu iki cümleyi yan yana basacaktır. Kodun doğru kullanımı Kod: Burada bir metin var <br> Bir alt satıra geçtim! şeklinde olmalıdır. <p> ve </p> etiketleri ise paragraf oluşturmak için kullanılır. P etiketi içinde yine body etiketinde olduğu gibi birtakım tanımlamalar yapılabilir. <p> etiketinin bileşenleri align = "left" Paragrafı sola dayalı olarak yazar. align = "right" Paragrafı sağa dayalı olarak yazar. align = "center" Paragrafı ortalar. align = "justify" Paragrafı sola ve sağa dayalı olarak yazabilmek için sözcüklerin ara boşluklarını değiştirir. class = "css_etiketi" Önceden tanımlı bir CSS dosyasındaki font-size, color... gibi özellikleri paragrafa uygular. style = "css:tanımı1;css:tanımı2;..." font-size, color... gibi css tanımlarını paragrafa uygular. Kod: <p align="justify"> Burada bir metin var.<br> Bir alt satıra geçtiğimi sanıyorum! Daha önceki örneğe ek olarak yazımı bir paragraf içinde yazıyorum. </p>